Fogászati hírek

Hírek

A fogpótlások közül a legszebb és legmegbízhatóbb a porcelán fogpótlás
2020-11-11 08:43:51
Kategória: HírekHa valakinek fogpótlásra van szüksége, akkor rögzített pótlást szeretne, amely elmozdulás nélkül, fixen ül a szájban. A rögzített pótlásoknak – azon belül is a fémkerámia pótlásoknak – a technika fejlődésével igen széles skálája alakult ki. Léteznek a hagyományos eljárással készült fémkerámia pótlások, ez ma a legelterjedtebb fix pótlás.


 Magasabb minőséget képvisel a komputertámogatással készült fémkerámia pótlás. Itt a pontosságra gép figyel, úgyhogy, a pontatlanság kizárt. A CAD-CAM komputertechnológiával készült fogpótlások, egy szépen felépített kerámiával, szinte a tökéleteshez közelítő megoldások.

A fogászat jóval magasabb minőségi kategóriájába tartoznak az aranyra égetett kerámiapótlások. Ezeknél a munkáknál nem létezik allergiás kockázat. Az elkészült kerámiapótlás mély, aranysárga alapszínének köszönhetően, megszólalásig hasonlít az élő foghoz.

Végül a fogászat  legújabb – és ma a legtökéletesebb megoldása, az ugyancsak számítógép által vezérelt, speciális technológiával kialakított, fémmentes kerámiapótlás. Ez a munka is rendkívül pontos; teljesen kizárt, hogy a számítógépes program a legcsekélyebb mértékben eltérjen a tökéletestől. Esztétikai megjelenése is tökéletes, egyszerűen nem lehet megkülönböztetni a saját fogtól. A hollywoodi sztárok fogai is ezzel a technológiával készülnek.


 Megosztás a Facebookon!
A cikk képei: