Fogászati hírek

Hírek

Az egészséges élet és a szép arc harmóniájának a feltétele a jó fogpótlás
2020-12-25 08:17:37
Kategória: HírekA tartós fogatlanság megviseli a szervezetet. Már egyetlen fog elvesztése következtében megkezdődnek a szájban bizonyos lebontódási folyamatok. Megváltozik a kemény és a lágyrészek aránya és élettani szerepe.

 


Nagyfokú foghiány esetén a nyelv átveszi a fogak szerepét. Túlságosan megerősödik és megnagyobbodik, benyomul a hiányzó fogak helyére. A táplálékot a szervezet csak őrölt állapotban tudja feldolgozni, így a megerősödött, megkeményedett nyelvnek kell átvennie ezt a szerepet.

Néha a fogatlanság a felelős a rossz alvásért, vagy a kialakult gyomor panaszokért.   

A fogatlanság másik jellemző következménye a beszédzavar, amelyért az elvesztett, vagy hiányos frontfogak a felelősek. A fogpótlásnál fontos szempont a jó használhatóság mellett a magas szintű esztétikai megjelenítés.     

A fogatlanság következtében az állkapocs izület is átalakul, és kényszerharapásos helyzetbe kerül. Eredménye az él- vagy buldog harapás. A problémák, a legtöbb esetben egy jól elkészített fogpótlással korrigálhatóak.       

A fogpótlásnál elengedhetetlen feltétel, hogy megjelenítse az arc természetes szépségét, harmóniáját, ezáltal visszaadja a páciens önbizalmát és megfelelően pótolja az elvesztett fogakat.          

 Megosztás a Facebookon!


Szerző: Pika Károly
A cikk képei: