Fogászati hírek

Hírek

A szép és hosszú távon megbízható fogpótlás
2022-04-10 13:42:41
Kategória: HírekSokan nem tudják, hogy mikor készülhet korona vagy híd a foghiány pótlására. Rögzített pótlás akkor készülhet, ha megfelelő számú pillérfog áll rendelkezésre.

 

 


Mindenek előtt egy panoráma röntgenre van szükség, mert ha a látszólag ép fog gyökerénél gyulladás van, az ha „megbolygatják” begyullad és csak hosszas kezelés árán lehet megmenteni. A kezelési idő alatt, nem tudjuk a fogpótlást elkészíteni.
Előfordulhat, hogy nem lehet a fogat megmenteni és ki kell húzni. Így már nem biztos, hogy a rögzített pótlás elkészíthető.

Ha minden óvintézkedés ellenére, mégis begyullad a korona alatt a fog, a friss gyulladást igen eredményesen lehet kezelni. A koronát átfúrják, kikezelik a beteg fogat és olyan anyaggal fedik be, hogy nem lehet észrevenni semmit a beavatkozásból.               

A porcelánpótlásoknak meg van az a nagy előnye, hogy érvényesül a technikus művészi képessége is. A kerámia felrakása csak kézimunkával képzelhető el, így meg van a lehetőség arra, hogy az egyén személyiségéhez alakítsuk a fogak formáját, működési mechanizmusát és színvilágát. 
Az a pótlás, amelynek alapját komputer által gyártott fémváz adja és a kerámiát tehetséges fogtechnikus készítette el, szinte művészi alkotás. Tökéletes harmóniát tud teremteni a páciens arca, a rágás képessége és a szép, esztétikai hatás között – hosszú időre megoldást jelent viselője számára.      
 Megosztás a Facebookon!


Szerző: Pika Károly
A cikk képei: