Fogászati hírek

Hírek

Egyre tökéletesedő fogpótlások
2020-10-24 13:26:23
Kategória: HírekElőfordul, hogy a foghiány olyan mértékű, hogy nem lehet csak koronákkal vagy hidakkal helyreállítani, szükség van kivehető pótlás készítésére is.


 A kivehető részt a koronákhoz rejtett kapoccsal lehet rögzíteni. Ez azt jelenti, hogy nem látszik semmilyen fémkapocs, a fogpótlás mégis tökéletesen rögzül. Tovább védi a fogakat, ha olyan rejtett kapcsot alkalmazunk, amely rugalmas betéttel rögzül. A rugalmas betétek cserélhetők és így, minden nehézség nélkül, hosszú időn át lehet használni ugyanazt a protézist. Idővel sem kell újat csináltatni, mert egy egyszerű alábéleléssel és betét cserével a fogmű teljes biztonsággal tovább hordható.     

Teljes foghiánynál is van lehetőség a rögzítésre, ha a páciens a fogbeültetést választja. A beültetett implantátumokhoz kapcsolódó pótlás stabilan rögzül, nem mozdul el evés közben. Fogbeültetésre az esetek döntő többségében van lehetőség. Az eljárás egyszerű, lényegesen egyszerűbb, mint – mondjuk – egy több gyökerű fog, sebészi úton történő eltávolítása.     

Mindkét esetben lehetőség van arra, hogy komputer által készüljön a fogpótlás, a CAD-CAM technológia alkalmazásával. Ez ma a legpontosabb elkészítési mód, az ismert technológiák közül, a világon.


 Megosztás a Facebookon!
A cikk képei: