Fogászati hírek

Hírek

A nem megfelelő megmunkálás, vagy anyaghiba okozta kellemetlenségek

Előfordul, hogy az első pillanattól kezdve folyamatos szájégést okoz a protézis. Ennek az az oka, hogy a protézis alaplemezében a nyálkahártyát irritáló folyadék maradt, amelynek folyamatos párolgása okozza a kellemetlen, égető érzést. Az ilyen fogsort nem szabad használni, mert a későbbiekben komoly egészségkárosodást okozhat.
A fogatlanság következményei
2021-05-10 10:11:51

Hírek

A rágásképtelenség következtében a fogak helyett a nyelvvel szétnyomott táplálék megzavarja a gyomor működését és elősegíti pl. a gyomorfekély kialakulását


Alapos tanulmány kell a jó és szép fogpótlás elkészítéséhez
2021-04-24 09:32:05

Hírek

A fogpótlással a szervezethez nem szervesen kapcsolódó, idegen fogászati anyag kerül a szájba és ennek kell a különböző felépítésű és rendeltetésű szövetek között tartós funkcionális kapcsolatot létesíteni, illetve az elvesztett fogak korábban viselt terheit a maradék fogazatra vagy a nyálkahártya csontalapzatra átvinni. Ez a feladat nem oldható meg a beavatkozással érintett szövetek bizonyos fokú károsodása nélkül, mert a legjobb esetben is e szöveteket fokozott terhelés éri.
Sajnos a gyakorlatban, különösen akkor, ha valaki nem megfelelő minőségű fogpótlást visel, ennél nagyobb a károsító hatás.
 A fogpótlások közül a legszebb és legmegbízhatóbb a porcelán fogpótlás
2021-04-15 09:35:35

Hírek

Ha valakinek fogpótlásra van szüksége, akkor rögzített pótlást szeretne, amely elmozdulás nélkül, fixen ül a szájban. Erre akkor van lehetőség, ha vannak még meglévő fogak, vagy ha a páciens vállalja a fogbeültetést. Előfordulhat az is, hogy a meglévő csontállomány nem alkalmas a beültetésére, előbb fel kell építeni a csontot, s csak azután lehet beültetni a műgyökeret. Annak ellenére, hogy a sebészeti munka sokkal összetettebb, mint egy egyszerű csiszolás, mégis egyre többen választják a fogbeültetést.


Esztétikus műanyag fogsorok
2021-03-24 08:28:47

Hírek

A fogászat mindennapjai során gyakran találkozunk olyan fogsorokkal, amelyeknél a műfogak rágófelszíne alaposan elkopott, szinte teljesen sima. Ezek a protézisek általában nem fekszenek fel az ínyre sem tökéletesen, ezért könnyebben eltörnek.Az egészséges élet és a szép arc harmóniájának a feltétele a jó fogpótlás
2020-12-25 08:17:37

Hírek

A tartós fogatlanság megviseli a szervezetet. Már egyetlen fog elvesztése következtében megkezdődnek a szájban bizonyos lebontódási folyamatok. Megváltozik a kemény és a lágyrészek aránya és élettani szerepe.


Bosszantó dolog
2020-12-10 09:43:56

Hírek

A protézist viselők egyik nagy átka, ha eltörik a protézisük. Ráadásul ez rendszerint akkor következik be, amikor a legkevésbé számítanak rá. Néha a legkellemetlenebb helyzetekben, társaságban vagy nyilvános helyen, esetleg üdüléskor, amikor még arra sincs lehetőség, hogy egy közeli fogászat rendelését felkeressék.Mikor kell fogpótlást készíttetni
2020-11-26 09:02:49

Hírek

Kevesen tudják, hogy nem kell minden esetben fogpótlást készíteni akkor, ha elveszítjük egy fogunkat – viszont, készülhet fogpótlás olyankor is, amikor nincs foghiány.   
Fogpótlást  a fogászat szempontjából készíteni akkor indokolt, ha a fog elvesztése azonnali károsodást okoz vagy, ha a foghiány következtében későbbi károsodások várhatók.
 A fogpótlások közül a legszebb és legmegbízhatóbb a porcelán fogpótlás
2020-11-11 08:43:51

Hírek

Ha valakinek fogpótlásra van szüksége, akkor rögzített pótlást szeretne, amely elmozdulás nélkül, fixen ül a szájban. A rögzített pótlásoknak – azon belül is a fémkerámia pótlásoknak – a technika fejlődésével igen széles skálája alakult ki. Léteznek a hagyományos eljárással készült fémkerámia pótlások, ez ma a legelterjedtebb fix pótlás.


Egyre tökéletesedő fogpótlások
2020-10-24 13:26:23

Hírek

Előfordul, hogy a foghiány olyan mértékű, hogy nem lehet csak koronákkal vagy hidakkal helyreállítani, szükség van kivehető pótlás készítésére is.


A fémmentes fogpótlások
2020-10-24 10:57:10

Hírek

„Teljesen tönkretette az ép fogamat a kapocs!” „Állandóan érzek valami fémes ízt…” Olyan, mintha elvásott volna a fogam…” Gyakran hallunk ilyen és ehhez hasonló panaszokat azoktól, akiknek valamilyen „fémes” fogpótlás van a szájában.Archiv cikkek